Vissa geocacher ger mer adrenalin än andra

Igår hittade vi två spännande cacher, den ena vid en 400 meter lång tunnel med ett djup på 65 meter. Cachen låg ej i tunneln men att klättra i de sprängda stenbrottet var nog så kul.
Den andra fann vi vid massa oljecisterner. Här fick det klättras men väl uppe var cachen lättloggad. Naturgasskyltarna gav det hela ett lyft och utsikten över motorvägarna var mäktig.

Men dagens cacherunda bjöd på mer äventyr. En cache i närheten av frihamnen visade sig vara lite klurig. Först trodde vi det bara var att kliva rakt på men del moment ett blev att ta sig fram till cachen på ett lagligt sätt. Efter lite virrande fick vi gå längs en tågräls för att komma förbi industrierna.
När vi når en stor gammal parkering möts vi av en dansande kvinna. Stället är udda och hon står mitt i parkeringarna iförd bikini och hör förmodligen egna toner.
Vi går förbi och ser en man komma upp ur buskarna. Lika drogad han, ja, vi som trodde cachen skulle vara läskig var inget mot att bli utstirrad av dessa två. De var nog deras territorium, kanske till och med bostad med tanke på allt bråte i skogsdungen längs med vattnet.

Tillslut når vi bryggan, jag förstår varför tidigare geocachare känt sig nervösa. Bryggan är svajig och på vissa delar finns endast en bräda kvar. Jag får lämna mina värdesaker med Kim och trippa ut. Tillslut har jag skatten i handen och vi kan logga den. På tillbaka vägen väntar vi ut narkomanerna tills dem försvunnit ner i vassen innan vi smyger oss ut ur området igen.

Geocachen efter det visade sig vara ännu värre, vi går rakt in i en ”kopparaffär” mellan två lastbilschaufförer och det visar sig att kranen där cachen ska vara nu är bebodd av en hemlös. Några skumma typer sitter en bit bort och fiskar. Vi kikar lite snabbt men bestämmer oss snart för att gå vidare. Jag hade fått nog av skummisar idag.

20130721-230144.jpg

20130721-230155.jpg

20130721-230201.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: