Present till min far

Igår var det ju äntligen dags för pappas storkalas på marstrand och därmed har jag gett min present och kan nu visa hur jag gick till väga utan att avslöja något.
Först har det varit ett långt sökande efter rätt drycker, jag har tagit hjälp av experter på internet, googlat massa, varit 2 omgångar och pratat med personalen på bolaget och tillslut hade jag 5 flaskor som skulle passa de olika ändamålen jag hade tänkt mig.
Flaska 1 ska vara till en sensommargrillning, flaska 2 till Kräftor i augusti, flaska 3 till en höstig gryta, flaska 4 till skaldjur kring nyår och flaska 5 till en bubblig födelsedag.
Det som var svårast var att hitta ett rött vin som skulle vara till grytan men då även till kycklinggryta då de ej äter så mycket rött kött. Hur som när flaskorna väl var hemma började de roliga och krävande arbetet med att göra en outstanding presentation. Vi gillar ju marknadsföring i min familj?
Så jag begav mig ut för en runda i skogen, där letade jag fallna björkar som inte fick ha legat för länge. Jag trotsade mina gråsuggs-fobier och var väldigt stolt över mig själv när jag kom hem med en kasse bark.

vinernabjörkrevor

Barken skulle jag använda till att slå runt flaskorna men först var jag tvungen att skaffa inslagningspapper,

jag hade ett snyggt creppé papper i naturvitt men det räckte inte till alla så det blev många timmar letande i affärer i stan för att hitta ett nytt ark. Det var omöjligt, de få affärer där jag hittade creppé papper hade bara kritvitt och det passade ju inte min natur-present.
Tillslut stod jag inne på lagerhaus och var nära att ge upp när jag ser att tjejerna i kassan använder sig av ett naturfärgar papper att slå in kundernas ömtåliga varor i. Så jag smyger mig fram och känner på det och inser att det här kan funka att ha som grund och sedan slå creppé pappret runt om. För det räckte precis ett varv runt varje men då syntes vinets etiketter igenom.
Så jag frågade om jag fick köpa deras papper och de kikade underligt på mig, chefen kom och sa att de inte kunde sälja det i mängder, då sa jag att jag bara behövde 5 ark och hon svarade ”jaha, men dåså, då kan du bara ta 5 st gratis, jag trodde du ville ha mkt mer”.
Så först runt med det, sedan runt med creppé papper, sedan runt med björken och snurra fast med snöre.
Sen hittade jag information om de olika vinernas historia och skrev ut på en papper, kokade kaffe och hällde i en plåt.
Där fick pappret dra en stund, sedan hällde jag ur kaffet och torkade det i ugnen försiktigt för att få en gammal sliten effekt.
Sedan gjorde jag små etiketter som skulle fästas runt halsen med ”information” om vad min tanke med vinet var. Dessa färgades också i kaffe, ekologiskt och miljövänligt! Sen var det bara att slå in allt klart så var flarrorna klara.

kaffebricka bladen kaffe text på flaska  nära etiket   flaskor inslagna

Då var det bara att ge sig ut i skogen igen, många timmar har jag varit där denna veckan. Så skaffade jag pinnar i olika storlek som jag fick rensa medan jag satt på en stubbe och lyssnade på fågelkvitter.
När jag kom hem sågade jag till en botten och fäste mina tjockare pinnar med spik längs sidorna.
Sedan började det svåra, jag tog mig definitivt vatten över huvudet och tänkte att det var lättare än det var.
Björkpinnarna var böjliga men inte så böjliga så varje pinne fick trädas emellan försiktigt för att inte brytas och samtidigt fick man ibland använda var enda muskel i kroppen så jag har fortfarande träningsvärk i händerna. 7 timmar tog det innan jag fick sätta stopp och säga att den här höjden får räcka för då började de göra för ont i kroppen.

korg börjankorg arbete 2 korg arbete  korg klar

Korgen fyllde jag med kaffedoppat tidningspapper och björkbark och sedan ställdes flaskorna i och presenten var äntligen klar.


korg klar me flaksor

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: